Michelin komt met nieuw gamma racefietsbanden

Michelin brengt de Michelin Power, een nieuwe gamma racefietsbanden, in april 2016 op de markt. Het gamma bestaat uit drie verschillende banden. De Compétition is de snelste band speciaal ontwikkeld voor wegraces. De Endurance is een robuuste band voor sportief gebruik. En de All Season is een band met de meeste grip onder moeilijke omstandigheden.

Michelin komt met nieuw gamma racefietsbanden

Het Michelin Power gamma is voortgekomen uit de knowhow die Michelin heeft verworven door Research & Development. In deze fietsbanden voor weggebruik zijn de allerlaatste technologische doorbraken van de groep verwerkt.  Elk jaar besteedt Michelin € 656 miljoen aan Research & Development. Dit nieuwe gamma fietsbanden voor weggebruik werd ontwikkeld in het Technology Centre van de Group in Ladoux (Frankrijk). De teams van het Technology Centre hebben zich bij dit nieuwe product met name gefocust op de rolweerstand, de grip, en de weerstand tegen inrijdingen zodat de levensduur van de band nog verder kan worden verlengd.

Meer rendement

De Michelin Power vergt tot 10 Watt minder kracht, wat neerkomt op een winst van 1 minuut en 25 seconden*. Tegelijkertijd is hij 20% beter bestand tegen lekrijden** en biedt hij tot 15% meer grip***. Meer rendement, meer robuustheid, en meer grip gedurende een groter aantal kilometers, is wat de nieuwe Michelin Power karakteriseert.

 

* 35 km/uur over een afstand van 40 km en bij een gewicht van 70 kg; vergeleken met z’n voorganger, de Michelin PRO4 Service Course. Test uitgevoerd door Wheel Energy

** Vergeleken met zijn voorganger, de Michelin PRO4 Endurance, in een test op lekrijden van de bovenste laag. Test uitgevoerd door Wheel Energy in april 2015.

*** Vergeleken met zijn voorganger, de Michelin PRO4 GripP.